05-02-2024; Mercurius, de planeet van denken, communiceren en ....

Vandaag gaat de planeet Mercurius naar Waterman. Mercurius staat voor het intellect en de communicatiebehoefte. Mercurius geeft je het vermogen te observeren en na te denken over jezelf, anderen en de wereld om je heen en daar je conclusies uit te trekken.
Hoe jij dit doet, hangt (onder andere) af van de plaatsing van Mercurius in  jouw geboortehoroscoop. Heb jij Mercurius in Steenbok dan zou het zomaar kunnen zijn dat jij jouw mening alleen uitspreekt als je echt zeker weet, maar als je dat dan doet, wil je wel dat er naar je geluisterd wordt. Je kunt snel last hebben van faalangst en in leersituaties heb je structuur nodig.
Staat Mercurius in Vissen, dan kan het zijn dat je erg dromerig bent en snel afgeleid kunt zijn. Soms klets je heel veel en soms zeg je helemaal niets. Alleen maar theoretisch leren is misschien iets wat moeilijker gaat. 

Wat misschien nog wel méér kan vertellen over  jouw manier van leren en/of directe functioneren op school is de positie Mercurius. In welk huis staat deze planeet in jouw geboortehoroscoop?

Bron: Lea Manders